Bloedonderzoek

Onderzoeken – Bloedonderzoek

Bloedonderzoek vind tegenwoordig alleen plaats op afspraak in gemeenschapscentrum ‘De Zaal’ te Stramproy. U dient hiervoor te bellen met de doktersassistenten om een afspraak in te plannen. Dit kan uitsluitend tussen 14.00 en 16.00 uur. Er wordt dan een plek voor u gereserveerd. U treedt de zaal binnen via de achteringang, dat is de ingang tegenover de groepspraktijk. Wel heeft u een formulier van uw huisarts of specialist nodig.

Verder beschikken wij ook over een CRP apparaat en bloedsuikermeter. Deze testen kunnen de hele dag uitgevoerd worden en het resultaat is binnen enkele minuten bekend. Door middel van een vingerprikje wordt er een klein beetje bloed opgevangen wat voldoende is voor deze testen. Het CRP is een ontstekingswaarden en een lage waarde sluit uit dat er een ernstige bacteriële infectie is en antibiotica dan ook vaak niet zal helpen voor uw klachten.

De kosten van het laboratorium voor bloed onderzoek vallen ten lasten van het eigen risico. Het bepalen van een CRP of bloedsuiker aan de vinger valt hier niet onder.


Wat doen wij > Onderzoeken > Bloedonderzoek

Top