Medicijnen

Apotheek Servicepunt Stramproy, onderdeel van Doktersapotheek te Heythuysen

In ons pand is een uitdeelpost van Doktersapotheek aanwezig.

Voor meer informatie over Doktersapotheek verwijzen wij u naar de website

https://doktersapotheek.uwapothekeronline.nl/

Openingstijden

Maandag – vrijdag 16.30-17.30 uur

Telefoon Heythuysen: 085-9024490

Telefoon Stramproy: 0495-584541

Herhaalrecepten

U kunt een herhaalrecept via 4 verschillende manieren regelen:

1 Herhaalservice: dit is voor u de gemakkelijkste manier. Uw medicijnen worden elke 3 maanden automatisch klaargemaakt door de apotheek en de apotheek stuurt u een bericht om te vermelden dat de medicijnen klaar zijn.  U hoeft dus zelf niets te ondernemen. Neemt u contact op met de apotheek om u voor deze service aan te melden.

2 Via de receptenlijn : 0495-561454 keuze 2 Bij  het inspreken van de receptenlijn worden de volgende gegevens van u gevraagd: uw naam, uw geboortedatum, de betreffende medicatie, en het gebruik van de medicatie.

3 Via uw persoonlijk patiënten portal. Klik op deze link voor het aanmaken van een account:  https://portaal-stramproy-ell.uwzorgonline.nl 

4 Via het deponeren van een etiket van een leeg medicijnendoosje in de brievenbus meteen rechts na de eerst deur bij de entree van onze praktijk in Stramproy.

Herhaalrecepten kunnen niet dezelfde dag worden afgeleverd. De medicatie ligt 2 dagen na het aanvragen voor u klaar in de locker, of u haalt het af aan de balie van de apotheek tussen 16.30-17.30uur.

Afleveringsmogelijkheden

Stramproy

Apotheek servicepunt Stramproy is iedere werkdag geopend van 16.30-17.30 en u kan hier uw medicijnen ophalen.

24 uurs uitgifte automaat

Om extra service te bieden is er een 24 uurs uitgifte automaat in gebruik genomen. Als u bij de apotheek aangeeft dat u hiervan gebruik wil maken, kunt u met een SMS code 24 uur per dag uw bestelde medicijnen uit het uitgifte apparaat halen. Het betreft een groen apparaat, dat ze links voor de ingang van de praktijk bevindt. U dient de medicatie binnen 48 uur op te halen om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van de uitgifte automaat.

Bezorgservice

Doktersapotheek heeft een bezorgdienst die medicatie aan huis kan afleveren. Deze bezorgdienst is bedoeld voor mensen, die moeilijk in staat zijn om de medicatie af te (laten) halen bij de apotheek. De medicatie kan iedere werkdag bezorgd worden aan huis. Deze service is gratis. U kunt geen vragen stellen aan de koerier over uw geneesmiddelengebruik. Daarvoor kunt u terecht bij uw huisarts of apothekersassistente. Als u uw medicijnen bezorgd wil hebben, kunt u dit aangeven bij de apothekersassistente.

Vragen over uw medicijnen?

De apothekersassistentes kunnen u alle informatie geven over het gebruik van uw medicatie. Ook voor vragen over uw nota kunt bij hen terecht. Bij twijfel wordt altijd overlegd met een van de huisartsen.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De meeste medicijnen worden gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten worden door uw zorgverzekeraar met uw eigen risico verrekend. Er is geen handverkoop mogelijk aan de balie van de apotheek in Stramproy.

Een aparte categorie vormen de preferentiemiddelen. Elk kwartaal kiest uw zorgverzekeraar voor een aantal medicamenten een voorkeursleverancier. Alleen de medicijnen van deze fabrikant worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Indien u er op staat uw medicament van een andere, niet-preferente, fabrikant te betrekken dan komen wij daar uiteraard aan tegemoet. U moet er rekening mee houden dat uw kosten niet vergoed worden. Wij declareren deze medicatie bij uw zorgverzekeraar. Als we niet betaald worden voor deze verrichting, brengen we alsnog bij u de kosten in rekening.

Top