Huisarts spreekuur en visite

Spreekuur-visite – Huisarts spreekuur en visite

U kunt voor al uw gezondheidsvragen terecht bij uw huisarts. Om de ernst van uw klacht te beoordelen zal de doktersassistente u een aantal vragen stellen. Wij verzoeken u kort en duidelijk deze vragen te beantwoorden zodat onze assistente uw verzoek zo goed en vlot mogelijk kan afhandelen. Het stellen van deze vragen is ook bedoeld om ernstige aandoeningen en de urgentie te achterhalen uit ogenschijnlijk onschuldige symptomen. Dit kan betekenen dat de doktersassistente u geen gewone afspraak op het spreekuur geeft maar u direct naar de praktijk laat komen. Als u het telefoongesprek kort en bondig houdt, helpt u mee aan een goede telefonische bereikbaarheid van onze praktijk.

Afspraak op het spreekuur

De doktersassistente maakt voor u een afspraak op het spreekuur. De dokter heeft 15 minuten de tijd om uw klacht te behandelen. Dit is te kort om meerdere klachten of complexe problemen te bespreken. Om uitloop van het spreekuur en de wachttijd van andere patiënten te beperken, verzoeken wij om bij meerdere of complexe klachten voor een dubbel consult te vragen, zodat de dokter langer de tijd voor u heeft.

Telefonisch consult

Bij eenvoudige vragen is het soms ook mogelijk dat de huisarts u terugbelt om uw probleem te bespreken.

Huisbezoek

Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen regelt zij dat uw huisarts een visite bij u aflegt. Bij eenvoudige vragen is het soms ook mogelijk om deze te bespreken via een telefonisch consult. Voor een visite voor dezelfde dag verzoeken wij u te bellen voor 10 uur ’s morgens. Bij urgente zaken kunt uiteraard ook op andere tijdstippen bellen. Omdat er zich in de huisartsenpraktijk vaak onverwachte situaties kunnen voordoen is het niet altijd mogelijk om aan te geven op welk tijdstip de dokter bij u thuis zal komen.


Wat doen wij > Spreekuur-visite > Huisarts spreekuur en visite

Top