Praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

Spreekuur-visite – Praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

Onze praktijkondersteuners houden spreekuur voor suikerpatiënten, patiënten met hart en vaatziekten en longpatiënten. Zij voeren controles uit volgens afgesproken protocollen. Daarnaast geven zij voorlichting en advies. Zo kunt u bij hen ook terecht voor begeleiding bij het stoppen met roken. Soms wordt u door hen verwezen naar de diëtiste of de fysiotherapeut. Na overleg met uw huisarts kunnen zij ook wijzigingen in uw medicatie aanbrengen.

Als u suikerziekte of hoge bloeddruk hebt, of u bent longpatiënt heeft u normaliter in ieder geval eenmaal per jaar ook een afspraak bij uw huisarts. Door de corona-crisis zullen deze afspraken overgenomen worden door de praktijkondersteuner. Dit wordt soms gecombineerd met het maken van een hartfilmpje, bloedonderzoek of een longfunctietest. Tussendoor kunnen praktijkondersteuners altijd overleggen met uw huisarts. Als u tussen de controleafspraken door ziek wordt, maakt u uiteraard gewoon een afspraak bij uw huisarts.

Sinds de praktijkondersteuners de suikerpatiënten controleren en oproepen zijn 98% van de diabeten goed ingesteld op medicatie. Voorheen was dat slechts 50%!

U kunt onze praktijkondersteuners bereiken via ons praktijknummer 0495-561454 keuze 3. De doktersassistenten beheren ook de agenda’s van de praktijkondersteuners. U kunt ook vragen om een terugbel verzoek als u  persoonlijk met uw praktijkondersteuner wenst te spreken.


Wat doen wij > Spreekuur-visite > Praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

Top